saksanpaimenkoirat

meistä


Greve Felix


Moccas Hektor


Preztiges Iwa "Ipsa"


Moccas Zuccina "Choco"


Preztiges Pamina "Pami"


Bandmaster Mokka


Moccas Urda "Murina"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K

E

.


.

 

 

 

 

 

 

 Kennel Mocca's on saksanpaimenkoirakennel, joka sijaitsee Kauniaisissa, noin 15km Helsingistä. Kennelin omistaa Barbro Dunderfelt. Tällä hetkellä minulla on yksi koira kotonani. Minulla on myös kasvattamiani narttuja sijoituksessa.

Koirat elävät kanssamme perheenjäseninä. Pennut syntyvät ja asuvat kotiympäristössä, jotta niistä tulisi sosiaalisia yksilöitä.

Koulutan itse omat koirani ja kilpailen niiden kanssa. Etupäässä metsäjäljelle ja hakuun, mutta viime vuosina myös suojeluun.

Haluan itse kouluttaa ja kilpailla koirieni kanssa, joten siksi yritän pitää koiramäärän kotona mahdollisimman pienenä. Tärkeä osa kasvatustyössäni on, että saan itse kouluttaa ja kilpailla koirieni kanssa sekä, että tunnun koiran emälinjan.

Ensimmäinen saksanpaimenkoiranarttuni JK1 Bandmaster Mokka "Mocca" (1980-1989) ostettiin vuonna 1980 kasvattajlta Pirkko Aallolta. Kennelnimeni Moccas on peräisin tämän koiran nimestä. Kennelnimen sain vuonna 1985.

Ennen saksanpaimenkoiraa perheessä oli ollut mäyräkoiria ja cockerspanieli, joten elämä koirien kanssa ei ollut uutta meille.

1983 kilpailin ensimmäisen kerran jälkikokeessa ja kiinnostuin palveluskoiratoiminnasta. 1982 Mokka sai ensimmäisen pentueensa, jossa oli kolme pentua. Mokkan viimeisestä pentueesta 1986 jätin itselleni narttupennun joka jouduttiin valitettavasti lopettamaan 4,5kuukauden ikäisenä vakavan lonkkavian takia. Joten valitettavasti Mokkasta ei jäänyt minulle yhtään jälkeläistä.

Mielestäni jalostustyö oli kiinnostaavaa ja siksi ostin 1986 itsenneni kaksi uutta narttua Ruotsista. Nartut olivat Preztiges Iwa "Ibsa" ja Marodahls Magnifik "Mandy". Keväällä 1987 ostin vielä nartun Preztiges Jade "Jade" joka annettiin sijoitukseen ja 1988 hankimme vielä nartun Preztiges Pamina "Pami", jonka pidimme itse. Pamin tytär Mocca's Urda "Murina" on ensimmäinen koira, jonka olen itse kouluttanut suojeluun (SchH3).

1996 minulla oli onni yhdessä ruotsalaisen kennel Preztiges kanssa ostaa tanskalainen jalostusuros Greve Felix, joka on näyttänyt olevan hyvä jalostusuros. Vuonna 1997 Greve Felix siirtyi kokonaan kennel Moccasin omistukseen. Olen erittäin tyytyväisiä Felixin jälkeläisiin.

Monen vuoden ajan kotonani oli monta koiraa, joita koulutin ja joiden kanssa kilpailin. Vuosien aikana minulla on ollut monta huippuhetkeä. Syksyllä 1999 mieheni Stig poistui keskuudestamme pitkän sairausajan jälkeen ja tunsin että minun on vähennettävä koiramäärää kotona, joten jouduin luopumaan ja sijoittamaan osan koirista. Samana vuonna sijoitin urospennun Moccas Hektorin, isänä Greve Felix, emänä Moccas Jenna. Hektor tuli takaisin seuraavana vuonna. Hektor jalostustarkastettiin ja kilpailin sen kanssa suojeluykkösessä, IPO ykkösessä sekä jälkiykkösessä. Luonntestistä Hektor sai 215 pistettä.

Hektor kuoli keväällä 2005.

Syksyllä 2004 pidin narttupennun Moccas Vargan, kutsumanimeltä Fia.

Fia on MH-testattu Ruotsissa, luonnetesti 168 pistettä sekä on pärjännyt näyttelyissä hyvin. Kilpailin 2008 saaden SchH1 tuloksen. Viimeisin Siegerin ja Esterin Ö-pentue vei niin paljon aikaa, että Fian kisat siirtyivät syksyyn. Fialla oli myös tassuhaava jonka paraneminen kesti kuukauden ja kunto hieman heikkeni tuona aikana.

Fian tyttö, Candy, kutsumanimeltä Martta, joka pidin myös itselläni, astutetaan seuraavasta juoksusta 2013. Marttalla IPO1, MH-testattu Ruotsissa, luonnetesti ja erikoisnäyttelystä SG luokasta yli 24kk.

Barbro